pokemon go jargon


“Die Cyrogonal heb ik gevangen door een glacial lure bij een Pokéstop te zetten. Heb natuurlijk ook een berry gegooid voor extra candies.”

Pokemon Go jargon

Pokèmon en Pokemon GO hebben dus een eigen jargon. Dit zorgt ervoor dat heel veel mensen niet weten wat een zin als daarboven, betekent. Voor deze leken even een korte uitleg:

1. Raid:
Een raid is een gevecht die er voor een bepaalde tijd is waarbij je als je het gevecht wint, een Pokémon kan vangen die je normaliter niet zo snel in het ‘wild’ kan vangen.

2. Spoofen:
Spoofen staat gelijk aan vals spelen. Spoofen is in kort, het gebruiken van een app om je locatie te ‘faken’, zodat ie denkt dat je je ergens anders bevindt.

3. Community day:
Een community day is een door Niantic georganiseerde dag van – meestal – een paar uurtjes waarin je een specifiek Pokèmon kunt vangen met vaak een hogere kans op een shiny variant.

4. Shiny:
Shiny Pokémon’s zijn Pokémon die een andere kleur hebben. Ze zijn vaak heel zeldzaam, waardoor het bemachtigen van een Shiny Pokèmon heel aantrekkelijk is.

5. Lure:
Een lure of lure module is een module waarmee je Pokèmon’s voor een half uur kan aantrekken. Dit doe je bij een Pokèstop.

6. Pokèstop:
Een Pokèstop is een virtuele plaats in Pokèmon waarin je aan disc moet draaien zodat je items krijgt en bepaalde taken kunt voldoen.

7. Pokégym:
Een Pokégym of gewoon ‘gym’ is een locatie waar Pokémon getraind kunnen worden en waar je kunt vechten om de gym over te nemen.

cka


voer een entry in!

Gast? Vul eerst dit in...