engels leren via online cursussen


Engels leren via online cursussen. Eigenlijk zou ik het ‘proberen te leren’ moeten noemen, want leren zit er echt niet in. Nou had ik me voor de gein ingeschreven voor een corporate cursus, puur om te checken of zoiets écht waardevol is en het het geld waard zou zijn, mocht ik het voor een andere taal willen kopen.

Al na 5 minuten wist ik het zeker: er valt online niks te leren. Mijn Engels is uitstekend, dus ik kon direct zien of het nou echt relevant was of niet. Blijkt dat dat niet het geval is. In dit geval is mijn mening gebaseerd op wat ik heb gezien van EF, maar ik gok dat het bij de rest hetzelfde zal zijn.

Mijn conclusie is dat zonder praktijkoefening, het leren van een taal via een (web)applicatie bijna niet te doen is. Het is en blijft te oppervlakkig.

cka


voer een entry in!

Gast? Vul eerst dit in...